Rydboholms SK

Referat: Kinna IF - Rydboholms SK

Vi börjar komma ikapp med referatet nu och siktar på Sätila texten senare ikväll

Da var det dags för Rydboholm att försöka plocka poäng på Viskavallen. På tränarbänken i Rydboholm finner vi Mister Backlund, som är väl bekant med Viskavallens gröna matta.
Kinna ställde upp med följande lag:Holmér i målet. Backlinjen; Martinez, Björk, Thysell och David Andersson. På mitten Oskar J, Ekvall, Ragnarsson och offensiva lirare Malte, Mijatovic och spetsen Riemer.
Ganska jämn inledning av matchen där båda lagen försöker spela sig fram till målchanser, men det faller allt som oftast på den sista avgörande passningen. Efter ca10 minuter kommer Kinna fram på högerkanten efter ett par fina kombinationer. Ragnarsson är sist på bollen med ett avslut han inte är nöjd med.

Längre in i halvleken så är det Kinna som är det bättre laget och gästerna sticker upp då och då men Holmér i målet är tryggheten själv dom gånger bollen kommer igenom. Framför sig har han en backlinje som med Björk som ledare fungerar bättre och bättre för varje match. Ett flertal gånger visar Björk prov på sin eminenta speluppfattning.
I den 34:e minuten kommer Martinez forsande fram på vänsterkanten. Han slår ett lågt inlägg mot Oskar med sin fina vänsterfot. Oskar nyper till men bollen missar målet. Ledningen skulle dock komma när Malte hittar David med en fin pass. Målvakten får ett par fingrar på bollen men kan inte hindra den från att gå in. Rättvis ledning i halvtid.
I halvtid hittade vi ett rutinerat Kinnagäng på läktaren och deras analys av första halvlek var: “DET ÄR STABILT”.

Andra halvlek och Kinna öppnar piggt och skapar många chanser. Mijatovic har en hörna som touchar ribban. Björk hittar Martinez med en långboll som han drar till på halvvolley. Returen är Riemer nära att peta in men målvakten är före.
I den 63:e minuten så är Malte säker från straffpunkten efter att Riemer rivits ner i duell med målvakten. 2-0 och det ser ännu mer ut som Kinna går mot en stabil hemmaseger.

Stabilarre känns det när Ragnarsson blir neddragen i öppet läge framför gästernas straffområde och Rydboholmsspelaren får syna det röda kortet. På den efterföljande frisparken prickskjuter Riemer in 3-0.
Matchen såklart avgjord och det är dags att lufta bänken. Innan matchen är över har samtliga utespelare från bänken fått speltid. Avslutningen blir avlslagen då Rydboholm inte har ork nog med tio man att vända matchen.
Stabil seger, stabilt Kinna.

3 Kanonkulor - Malte Nydén - Mycket bra match och belönas med ett säkert mål från straffpunkten. Tar för sig mer och mer

2 Kanonkulor - Joakim Björk - Hans lugn och rutin smittar av sig på hela laget.